Η Ιστορια μας

  • Home
  • /
  • Η Ιστορια μας

Η Ιστορία

Το 1917 ο παππούς Παναγιώτης Φραντζέσκος εγκαθίσταται στο νησί της Σάμου φέρνοντας από τα παράλια της Μικράς Ασίας μοναδική συνταγή και γνώση.

Νησί με άφθονα νερά η Σάμος, μεγάλη ποικιλία βοτάνων, και με παράδοση χιλιάδων χρόνων στη παραγωγή καλού κρασιού.

Ο παππούς όμως, λάτρης του ούζου – αυτής της τρυφερής μυρωδιάς που φλερτάρει μοναδικά με το γλυκάνισο – στρέφει το ενδιαφέρον του στην παρασκευή του.

Ιδρύει ποτοποιία – στην αρχή οικιακή – στον Κάμπο Βουρλιωτών και μετέπειτα στην πόλη της Σάμου.

Ασχολείται παράλληλα με το εμπόριο αλλά με εμφανές το μεράκι του για το ούζο αναπτύσσει μαζί με τους γιους του την παραγωγή του.

Έτσι παράγεται για πρώτη φορά το ΟΥΖΟ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ.

Η επιχείρηση

Η επιχείρηση ιδρύθηκε από τους αδελφούς Ιωάννη και Γρηγόριο Φραντζέσκο με την μορφή της Ομορρύθμου Εταιρίας το 1962 και αποτέλεσε ουσιαστικά τη συνέχεια οικογενειακής επιχείρησης με παράδοση 50 και πλέον ετών στην παραγωγή ούζου.

Εκτός από την παραγωγή ούζου, που κατέχει εξέχουσα θέση στην αγορά, η οικογένεια παράγει και Brandy, με βάση τα φημισμένα κρασιά Σάμου και άλλα αλκοολούχα ποτά όπως λικέρ φρούτων και βερμούτ.

Η εταιρία επεκτάθηκε στο εμπόριο και διανομή οίνων, ποτών, αναψυκτικών, ζύθου και ειδών διατροφής.

Μεταφορά σε νέο χώρο

Το 1992 οι αυξημένες ανάγκες της αγοράς οδήγησαν σε μεταφορά της έδρας της στην περιοχή Φλόκα Βαθέος Σάμου, μόλις 1 χλμ από την πόλη της Σάμου, όπου σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι παραγωγής, εμφιάλωσης και συσκευασίας ούζου καθώς και αποθηκευτικοί χώροι προϊόντων και εμπορευμάτων. Την ίδια περίοδο η εταιρία μετατρέπεται σε Ανώνυμη με τη σημερινή επωνυμία και συνεχίζει δυναμικά την ανάπτυξή της τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και σε αυτόν της εμπορίας.

Κύριοι Μέτοχοι της Α.Ε. είναι ο Παναγιώτης Φραντζέσκος, γιος του αποβιώσαντος Ιωάννη, καθώς και ο Γρηγόριος Φραντζέσκος, που συνδυάζοντας πείρα ετών, άριστη γνώση του αντικειμένου, φερεγγυότητα και συνέπεια, οδηγούν με επιτυχία την εταιρία σε συνεχώς ανοδική πορεία.

Σήμερα

Σήμερα, η τέταρτη πλέον γενιά – εγκατεστημένη σε σύγχρονο ιδιόκτητο ποτοποιείο στη Φλόκα της Σάμου – με το ίδιο πάθος του παππού, την καλά κρυμμένη οικογενειακή συνταγή, την εμπειρία ετών αλλά και την τεχνολογία να συνυπάρχει αρμονικά με την παράδοση παράγει το άριστης ποιότητας ΟΥΖΟ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ.

Η επιχείρηση καθιερωμένη επί σειρά ετών στην αγορά, δραστηριοποιείται σε όλο το Νομό της Σάμου καθώς και σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα, ενώ στα δύο πρατήρια / υποκαταστήματά της – που βρίσκονται σε κεντρικά εμπορικά σημεία της πόλης της Σάμου, διαθέτει τόσο τα προϊόντα όσο και τα εμπορεύματά της.

frantzeskos-ouzo-samos-facebook-icon
frantzeskos-ouzo-samos-instagram-icon

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ Α.Ε.Β.Ε

ΕΟ Σάμου Καρλοβασίου, Φλόκα, Σάμος, ΤΚ 83100

T. 22730 28664‬

E. info@frantzeskos.gr